środa, 20 marca 2013

KOLOROWE WRAPY Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ


Nic tak nie wpływa na nasz apetyt jak wygląd potrawy. Im więcej kolorów tym lepiej, dlatego przedstawiam tęczowego wrapa z warzywami i szynka parmeńską. Pychota ;-) Mnie od samego patrzenia cieknie ślinka.

Składniki (na 1 sztukę):

1 pełnoziarnisty wrap (ew. zwykły)
łyżka ziołowego serka twarogowego
kawałek ogórka (ok 10 cm)
1/2 pomidora
2 plastry szynki parmeńskiej
2 liście sałaty lodowej
kawałek czerwonej kapusty

Dlatego, że ta przekąska jest prosta i szybka to nie ma co się rozpisywać tylko od razu przechodzę do sedna sprawy. Wrappa na całości smarujemy serkiem, układamy na nim sałatę, ruloniki szynki, słupki ogórka, plastry pomidora oraz poszatkowaną czerwoną kapustę. Zwijamy go w rulon i kroimy na plasterki. Oczywiście wcale nie trzeba go kroić, można zjeść w całości  Ja chciałam pokazać jak świetnie wygląda w przekroju. Powodzenia i smacznego!





2 komentarze: