czwartek, 16 stycznia 2014

GRILLOWANA KANAPKA Z GRUSZKĄ I SEREM CAMAMBERT


Składniki:

pieczywo
ser camembert
gruszka
rukola
świeżo mielony pieprz

No i w końcu stało się! Doczekaliśmy się śniegu. Nie ukrywam, że ucieszyłam się jak zaczęło padać i z niecierpliwością czekałam czy aby prognozy pogody się sprawdzą. Nie to, że przepadam za śniegiem w mieście, ale najzwyczajniej nie mogłam się go doczekać, chyba się stęskniłam. W sumie to mamy środek stycznia. Każda okazja jest dobra by uczcić ją dobrym jedzeniem i pierwszy tegoroczny śnieg doskonale się do tego nadaje. Na tę okazję proponuję grillowaną kanapkę z camembertem i gruszką. Wiadomo, kanapka to nic skomplikowanego. Wystarczy na dwóch kromkach chleba położyć plasterki sera, na jednej dodatkowo plasterki gruszki, a na drugiej garstkę rukoli. Oprószamy pieprzem, składamy obie kromki i grillujemy na patelni z obu stron aż chleb się zarumieni a ser rozpuści. No i przystępujemy do jedzenia. A za oknem pada śnieg...
Powodzenia i smacznego!




2 komentarze:

  1. Uwielbiam!!! Sama, i to dosyć często, robię identyczne tosty, a dodaję- zamiast gruszki- plasterki brzoskwinii. Pyszności!!!

    OdpowiedzUsuń