czwartek, 29 listopada 2012

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, KIEŁKAMI SŁONECZNIKA, CZERWONĄ FASOLĄ I ŻÓŁTYM SEREM



Składniki:

młody szpinak
mieszanka sałat
kiełki słonecznika
czerwona fasola
jajko ugotowane na twardo
feta
ser żółty
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny

Jestem najwyraźniej na jakiejś pustelni twórczej. Chce coś napisać, chociażby na temat "Atlasu chmur" obejrzanego niedawno, bo jest o czym pisać, a nie nie mogę. Próbuję i próbuję i wychodzi jakiś bełkot. Wyznając więc zasadę, że nic na siłę może lepiej skupię się na sałatce. Dobrze, że przynajmniej w twórczości kulinarnej nie dostałam zaćmy. Dzisiaj będzie krótko i na temat. Szpinak, kiełki i sałaty płuczemy, osuszamy, mieszamy i układamy w salaterce. Dodajemy odcedzoną fasolę z puszki i kawałki jajka. Wierzch posypujemy pokruszoną fetą i startym żółtym serem. Całość skrapiamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Kupiłam ostatnio i jedno i drugie w sprayu. Super sprawa jeśli chodzi o sałatki. Płyny równomiernie rozprowadzane są po składnikach, polecam. Powodzenia i smacznego!























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz