Składniki:
banany
masło
Na koniec tygodnia jak zazwyczaj mam "wisienkę na torcie". No dobra, nie żadna to wisienka, a banan i nie tort, a masło, ale gwarantuję, że równie pyszne. Kto by pomyślał, że wystarczy banan i odrobinę masła i można mieć taki pyszny deser. Banany nie powinny być zbyt dojrzałe. Skórka powinna być żółta, ale lepiej by była bez brązowych plamek. Całkiem zielone pewnie nie będą wystarczająco słodkie. By zrobić te chrupiące z wierzchu, a jednoczenie rozpływające się w ustach bananowe talarki wystarczy rozgrzać masło na patelni i przyrumienić z obu stron banany pokrojone w plasterki ( plasterki około 1 cm ). No i tyle.
Tylko się nie spieszcie, rumieńcie je na dosyć wolnym ogniu, by nie spalić masła, w miarę potrzeby dodajcie go więcej. Boniu, jakie one są pyszne! Powodzenia i smacznego!
Ja takie dobie do pancakes'ow i jeszcze, zeby byl dietetycznie, polewam czekolada :)
OdpowiedzUsuńGenialne w swej prostocie! Muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie, bo są rewelacyjne :)
UsuńBanany smażone to rewelacja i to fakt! :) Ale popruszone odrobina cynamonu... to już prawdziwy rarytas. Ale jeśli na patelnię do masła dodamy odrobinę ekstraktu waniliowego tak by masło nabrało waniliowego posmaku i oddało potem bananom a na koniec na talerzu już popruszymy cynamonem to jesteśmy w kulinarnym niebie :) Polecam.
OdpowiedzUsuńWszystkie chwyty dozwolone :-)
Usuńsa pyszne- spróbowałam...
OdpowiedzUsuńwlasnie moj 3 latek jest zachwycony ...tata jeszczeeeee raz !!!!
OdpowiedzUsuń.....i podać z lodami waniliowymi..(aby były dietetyczne, bo nie dla smaku)........pyszne polecam!
OdpowiedzUsuńProste smaczne pożywne :) dzięki
OdpowiedzUsuń25 yr old Software Test Engineer III Rheta Gudger, hailing from Gravenhurst enjoys watching movies like "Low Down Dirty Shame, A" and Hiking. Took a trip to Abbey Church of Saint-Savin sur Gartempe and drives a Outlook. uzyskac wiecej
OdpowiedzUsuńporady prawne online rzeszow
OdpowiedzUsuń