środa, 17 lipca 2013

GRILLOWANA KANAPKA Z WĘDZONĄ RYBĄ I ŻÓŁTYM SEREM


Składniki:

chleb razowy
wędzona ryba
żółty ser
dymka ze szczypiorkiem

Kiedyś proponowałam już coś z podobnych składników, ale w formie sałatki (po przepis kliknij tutaj). Teraz jak ktoś ma ochotę na kanapeczkę, to proszę bardzo. Kromki chleba proponuję ugrillować z obu stron. Najpierw grillujemy pierwszą stronę (w obu kromkach oczywiście) i układamy na nich starty żółty ser, mięso wędzonej ryby, posypujemy posiekaną dymką, składamy połówki razem i grillujemy na patelni grillowej. Sprawa z tą kanapeczką jest prosta i nieskomplikowana. Pieczywo może być inne, nie musi być razowe, najlepsze będzie takie, jak kto lubi najbardziej ;-)
Powodzenia i smacznego!






4 komentarze:

  1. Mnie już sama nazwa w zachwyt wprawia

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepysznie wygląda i pewnie tak samkuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam
    w imieniu marki Almette chciałbym serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w konkursie "Inspirujący Smak Natury". Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na stworzenie przepisu z użyciem ulubionego serka Almette, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Toskanii!
    Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda wyśmienicie :)). Ja kiedyś u kogoś jadłem grillowaną kanapke. Też na razowym chlebie. Z brokułami i szynką tez pycha.

    pozdrawiam
    Kultura

    OdpowiedzUsuń