Składniki:
pieczywo
zielona papryka
żółty ser (u mnie Graviera)
sambal olek - pasta chilli
Zrobiłam ostatnio prostą i nieskomplikowaną kanapkę z grillowaną papryką i żółtym serem. Był pyszna. Sekret zapewne tkwił w tym, że najpierw ugrillowałam samą paprykę a dopiero później całą kanapkę doprowadzając do rozpuszczenia się sera. Ja grillowałam wszystko na patelni. Polecam uzbroić się w cierpliwość i grillować na wolnym ogniu by ser wprost wypływał z kanapki i ciągnął się przy każdym gryzie.
Do tego odrobinę sambal olek lub dla miłośników mniejszych wrażeń ketchup lub łagodny ajvar (przepis na domowy ajvar znajduje się tutaj) i gotowe ;-)
Powodzenia i smacznego!
baaardzo bardzo apetyczna kanapka ;)
OdpowiedzUsuńsezon gruszkowy rozpoczęty, dlatego polecam kanapki w tym stylu
OdpowiedzUsuńhttp://mieszak.pl/8461
pozdrawiam
Julek