Składniki:
3 białe papryki
3 pojedyncze piersi z kurczaka
pomidor
sól
grubo mielony czarny pieprz
Pieczony kurczak, a zwłaszcza filet, jest niezwykle zdrowy. Zero dodatkowego tłuszczu, zero zbędnych panierek czy sosów. Niestety ma tendencje do wysychania na wiór. Znalazłam na to sposób - bardzo prosty i smakowity. Wystarczy wsadzić filet do połówki papryki i przykryć plastrami soczystego pomidora, a wszystkie soki zostaną w mięsie. Przygotowanie jest niezwykle banalne. Papryki należy przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i oprószyć w środku solą i pieprzem. Filet z kurczaka też przyprawiłam tylko solą i pieprzem, ale oczywiści możecie dodać swoje ulubione zioła lub mieszanki przypraw. Biała papryka jest niewielka i w zasadzie połówka pojedynczego fileta idealnie pasowała do środka. Można użyć większych papryk, w innym kolorze, trzeba będzie po prostu umieścić w nich większe kawałki mięsa. Mięso wcale nie musi być w jednym kawałku i jeżeli musieliście odkroić części filetów by dopasować je do papryki, można je wpakować do jednej z nich. Na mięso kładziemy plaster pomidora, całość oprószamy pieprzem. Układamy papryki w naczyniu do zapiekania i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 30 minut. Powodzenia i smacznego!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0LnDRjRaz2sHK-Gdwl9JjkptdtZrVnmQZZ-m1C7qTL6ItkTApleIg_l5xvRHZLLXq7s_P-sAPKHrDgQ4odGrFFJ1UnTmihCEVjY1RUcfs2MjNJpzsggxDrVIOuUHQF18YjzWuuCZ3St8/s280/DSC03651.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB12S54oudBCWDp9O-mODjR3AcQ8QaTwflzYZy2jaIynThLI9nbOGv0HLeiqkPYmz2YZMku7mJkR7-Id9RVv-fXjkdZKmkjq-HvlRxdVSY38mhWor5LsaXGXGYuTyn6EUAndySOCrlAYM/s280/DSC03650.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiSQ1Dv_Ahw00wjsXtne8k4kyydyiX3hu7lNDHIrQdJMmzOFFWl9nOASJyHhWJ-5gXMhssKvxuMSQ_wpLilWPYjKONxoxJhYz7HIzve9FlziuSj5bCabMJA02wZCIS2ELUW1O_H7Eqtr0/s280/DSC03631.JPG)